Helsingborg HC hämtar upp barn på 11 skolor i Helsingborgs kommun och skjutsar dem till ishallen – här hämtas några elever från Rydebäcksskolan. Foto: SVT/Stina Sandström

Här går skolbarnen på hockeyfritids – får skjuts till ishallen

Publicerad

Drygt 40 lågstadiebarn i Helsingborg skjutsas två dagar i veckan till ishallen efter skolan för att spela hockey. Det är Helsingborgs HC som nu satsar på ett hockeyfritids där barnen både kan idrotta och få hjälp med läxorna.

Barn på 11 skolor i Helsingborgs kommun hämtas upp i minibussar av hockeyklubben för att kunna vara på hockeyfritids istället för ett vanligt fritids på skolan.

– Hockeyfritids är roligare för man får göra mer idrott och hålla igång kroppen, säger Elias Åkeberg, elev på Rydebäcksskolan.

När barnen skjutsats till hallen får de hjälp att sätta på sig utrustningen och sedan får de leka fritt på isen.

– Efter att de varit på is har de mellanmål och kan få hjälp med läxorna om de har behov av det. Så det är som en vanlig form av fritids fast på is, säger Victor Mångs, utvecklingsansvarig Helsingborg HC.

”Enormt intresse”

Ungdomssatsningen började förra året men i år har intresset för att vara med ökat.

– Det har varit enormt intresse. Förra året var vi två bilar som körde och hämtade och i år är vi tre som kör fem rutter. Att vi kan hämta barnen har ökat intresset för att vara med eftersom det inte är alla föräldrar som kan komma iväg mitt på dagen och köra dem till hallen, säger Victor Mångs.

I klippet ovan kan du höra vad barnen tycker om Helsingborgs hockeyfritids.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.