HIF föll mot AIK

Nabil Bahouis lår är friskt igen. Då mår även AIK bra. Det blev 3-1 mot Helsingborg efter två mål av den landslagsmeriterade mittfältaren.

Tre allsvenska fotbollsmatcher utan Nabil Bahoui – tre matcher utan seger.

Den målfarliga mittfältaren visade direkt hur mycket han betyder för AIK när han gjorde comeback efter lårskada. Med ett straffmål och ett konstverk i krysset såg han till att det blev tre poäng mot Helsingborg, 3-1.

När Henok Goitom stoppades i straffområdet av Robin Simovic var det Bahoui som klev fram till bollen. Han såg Pär Hansson försvinna till höger och satte säkert straffen till 1-0.

Offensivt AIK

AIK var det offensivare laget från start. Vid sidan av målet hade Goitom två bra lägen men hans ena avslut fastnade på en försvarare och det andra smet utanför. Dessutom hade Mohamed Bangura en boll i stolpen, när hans försök till inspel ändrade riktning på Emil Krafth.

Efter målet fick dock Helsingborg och lagets tränare Henrik Larsson en gratismöjlighet att omgruppera sedan AIK-klacken firat med pyroteknik, vilket ledde till kraftig rökutveckling. Kort efter avbrottet stack högerbacken/-mittfältaren Krafth iväg på en av flera framstötar efter kanten. Inlägget var perfekt, storväxta Robin Simovic vann duellen mot AIK:s högerback Haukur Heidar Hauksson och nickade in 1-1 från nära håll.

Fart och skruv

AIK:s utdelning kom I andra halvlek. I den 67:e minuten fick Bahoui tid och utrymme på sin vänsterkant. Han vek in i banan, tog några steg och satte fart och skruv på bollen. Hansson sträckte ut men var chanslös. 2-1-målet var 24-åringens femte fullträff på sex matcher i år.

Fyra minuter senare jublade AIK-supportrarna åt sin hjälte när han gav plats på planen för Fredrik Brustad. Ytterligare fem minuter därpå gjorde Bangura 3-1 när han nickade in allsvenska AIK-debutanten Alessandro Pereiras inlägg.

I slutminuterna blev Helsingborgs Peter Larsson utvisad.