Spelare från olika klubbar har sökt sig till HIF för att vara delaktiga i den nya satsningen. Foto: Erik Ragnar Danielsson

HIF:s damlag tränar för fullt – hör spelarna beskriva sig själva

Uppdaterad
Publicerad

HIF har startat ett damlag som börjar i division 4 och har siktet mot Allsvenskan. Truppen består av spelare med olika erfarenhet och det märks på träningarna.

– Vi kommer att komplettera varandra jättebra, säger spelaren Stephanie Petersson.

Tidigare har SVT berättat om HIF:s satsning på flick- och damsektion i klubben och att klubben har som ambition att spela i Damallsvenskan 2026. Nu har det nystartade damlaget börjat träna och de flesta spelare har självmant sökt sig till klubben.

– Vi har inte värvat spelare, men när vi gick ut med information om att vi skulle starta ett lag var det flera spelare som på egen hand sökte sig till oss, säger Carina Laasby Biller som ingår i ledarstaben i HIF:s flick- och damverksamhet.

I videon hör du några av spelarna berätta lite om sig själva och hur stämningen är på träningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.