Per-Ola Ljung. Foto: Tomas Malmberg

HIF-tränaren Per-Ola Ljung lämnar

Uppdaterad
Publicerad

Per-Ola Ljung lämnar sin roll som huvudtränare i HIF, det meddelade klubben i ett pressmeddelande på lördagen.

– Vi hyllar Peo för hans stora insatser för Helsingborgs IF genom åren, inte minst när han nyligen återförde föreningen till Allsvenskan. Den skrala poängskörden under våren är dock sådan att vi nu låter en annan tränare ta över, skriver HIF:s ordförande Krister Azelius.

Per-Ola har själv spelat i HIF och var med och spelade i Allsvenskan 1992. Han har vunnit SM-guld och cupguld som spelare innan han efter 513 matcher lämnade klubben.

– Jag vill tacka alla medarbetare, spelare jag arbetat med och alla fantastiska människor som finns i och runt klubben. Ett extra stort tack till resten av ledarstaben och det medicinska teamet som jag arbetade allra närmast med. Det har varit en härlig utmaning och jag har njutit av uppdraget att ta upp HIF i Allsvenskan. Vi har jobbat hårt och haft roligt på vägen, säger Per-Ola Ljung.

Han har som assisterande tränare lett laget till ett SM-guld, två cupguld och två supercupguld.

År 2016 återvände han till klubben för att arbeta med spelarutveckling på ungdomsavdelningen. Efter det fick han rollen som huvudtränare för seniorlaget. Två år senare hade han lett laget till serieseger och allsvenskt avancemang.

Vem som kommer att ta över efter Ljung är ännu inte klarlagt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.