NSVA kan komma att spola igenom vattenledningarna under torsdagen. Foto: NSVA

Hoppas slippa spola rör under torkan

Uppdaterad
Publicerad

Invånarna i flera av Båstads kommuns byar uppmanas fortfarande att koka dricksvattnet. Nu kan NSVA tvingas att spola i rören, men på grund av de låga vattennivåerna hoppas man på att det inte ska behövas.

Invånarna i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov ska fortfarande koka sitt dricksvatten. En uppmaning som inte kommer att hävas under torsdagen.

– Vi klorade vattnet igår och höjde trycket så att luftbubblorna försvann. Men vi måste få två vattenprover godkända innan uppmaningen – att koka vattnet – kan hävas, säger AnnaKarin Johansson, på NSVA.  

Proverna skickas på analys till Jönköping och svar kan lämnas först 24 timmar efter att de har tagits emot där.

– Vi vill inte spola ledningarna på grund av vattenbristen, men vi kan bli tvungna att göra det, säger AnnaKarin Johansson.    

Om vattnet spolas så kommer dock det klorade vattnet snabbare ut till dem som idag uppmanas att koka sitt vatten, enligt NSVA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.