Hot mot SVT:s redaktion i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En grupp med sju maskerade personer trängde sig i förra veckan in på SVT Nyheters redaktion i Helsingborg och uttalade ett hot. Syftet var att skapa publicitet kring ett budskap.

– Naturligtvis kunde vi inte gå med på deras begäran. Och vi vill fortsatt inte bidra till att saken får större spridning. Det är helt oacceptabelt att personer tar sig in på vår redaktion på detta sätt, säger redaktionschefen Göran Eklund.

Ingen person kom till fysisk skada men händelsen upplevdes som obehaglig. Innan gruppen lämnade redaktionen uttalades ett hot. Händelsen är polisanmäld.

– Medarbetarna på redaktionen blev skakade men mår nu efter omständigheterna bra. Vi har gedigna säkerhetsrutiner. I övrigt kommenterar jag inte sådana här säkerhetsfrågor, säger Göran Eklund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.