Christian von Koenigsegg startade bolaget 1994. Nu planerar de att utöka produktionen och därmed också erbjuda fler arbetstillfällen. Hör mer i klippet! Foto: Erik Ragnar Danielsson

Flera hundra nya tjänster på Koenigsegg – följ med i fabriken

Uppdaterad
Publicerad

Biltillverkaren Koenigsegg planerar att expandera sin produktion. Det innebär ungefär två hundra nya arbetstillfällen i Ängelholm de närmsta två åren.

Fabriken strax utanför Ängelholm ska expandera för att hantera ett högre produktionstempo. Det innebär en ny fabriksdel samt nyanställning för Ängelholmsföretaget som gärna rekryterar lokalt.

– I år tror jag vi kommer anställa ett hundratal totalt sett. Vi har redan anställt ungefär femtio stycken och jag ser ingen direkt ände på den takten de närmsta åren. Vi söker så klart så mycket personal vi kan i närområdet för det är det enklaste och smidigaste, säger VD Christian von Koenigsegg.

I videon får du följa med in i fabriken och höra mer om företagets expansion.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.