Folkmusikern Frida Höfling och illustratören Erik Svetoft är årets kulturstipendiater i Helsingborg.

Illustratör och folkmusiker får Helsingborgs kulturstipendium

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborgs kulturstipendium 2019 tilldelas två personer – illustratören Erik Svetoft och folkmusikern Frida Höfling.

20 ansökningar och nomineringar skickades in till kulturförvaltningen i årets omgång. Till slut föll valet på Erik Svetoft och Frida Höfling

– Frida och Erik är två unga och engagerade kulturarbetare inom varsin genre. De har båda lovande karriärer framför sig som ska bli spännande att följa, säger Cecilia Engström, (KD), kulturnämndens ordförande i ett pressmeddelande.

Delas ut på Dunkers

Frida Höfling spelar folkmusik och behärskar instrument som hardingfela, kohorn och fiol. Hon brukar spela vid Fredriksdals midsommarstång och på Korrö musikfestival.

Erik Svetoft är illustratör, animatör och serietidningskonstnär. Hans arbeten består av detaljerade illustrationer, teckningar och videoverk som bildar ordlösa berättelser ofta i gränslandet mellan humor, melankoli och skräck.

Utdelningen av priset kommer att ske den 29 november på Dunkers och stipendiaterna får 50.000 kr var.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.