Den pizzaätande tjuven greps på bar gärning när polisen kom till huset.

Inbrottstjuv greps av polis – satt och åt pizza i köket

Uppdaterad
Publicerad

När polisen ryckte ut till ett villainbrott i Båstad möttes de av en oväntad syn. I köket satt en misstänkt inbrottstjuv – och åt pizza.

En rörmokare skulle utföra ett jobb i ett fritidshus i Båstad i fredags eftermiddag, men fattade snabbt misstankar om att huset haft påhälsning av tjuvar. En fönsterruta var trasig och någon verkade ha tagit sig in i fastigheten.

Greps under middagen

När polisen kom till platsen bekräftades misstankarna. Inne i huset påträffades en man som tagit sig in fönstervägen, plockat på sig elektronik och satt i köket och åt pizza.

Mannen greps mitt under middagen och i hans packning hittade polisen stöldgods från huset.

– Det här är en person som är känd för oss, han förekommer flitigt i våra register. Han har rört sig i centrala Båstad en tid, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef.

– Nu har det dessutom inkommit fler anmälningar som vi tror att vi kan knyta honom till, så vi är tacksamma för att den här hantverkaren slog larm.

Den misstänkte mannen anhölls på fredagskvällen misstänkt för stöld genom inbrott. Under måndagen kommer han att begäras häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.