Under inbrottet i klubblokalen stals biljetter till det stundande Skånederbyt. Foto: SVT

Inför heta Skånederbyt – matchbiljetter stulna från BoIS lokaler

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag möts Landskrona BoIS och Helsingborgs IF i det heta Skånederbyt i superettan. Inför mötet har matchbiljetter stulits från BoIS klubblokaler.

För första gången sedan 2005 så möts Landskrona BoIS och Helsingborgs IF i seriesammanhang. På tisdag gästar HIF Landskrona IP och intresset har varit stort på förhand.

Natten till måndag hade Landskrona BoIS inbrott i sina klubblokaler. Förutom kontanter från växelkassan så stals en mängd sittplatsbiljetter till derbyt. Biljetter som var tänkta för sponsorer.

– Personerna tror nog ett det kan finnas ett andrahandsvärde i biljetterna. Men jag tror sannolikheten att de avslöjas är ganska stor, säger Urban Jansson, styrelseordförande i BoIS.

Enligt polisen finns det övervakningsbilder från händelsen och en spårsökning har gjorts på platsen. Men det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet. Det är okänt hur många biljetter och hur stor summa pengar som har stulits.

”Vi känner en stor besvikelse”

Inom Landskrona BoIS är man bedrövade.

– Vi känner en stor besvikelse, det här drabbar Landskronaborna. Dessutom drabbas klubben, det här är det största arrangemanget vi har i år, säger Urban Jansson.

Klubben kan inte garantera en lösning för de personer som nu blivit av med sin biljett.

– Det går inte att utesluta att folk kommer drabbas. Vi hoppas verkligen att det löser sig, vi vill få in så mycket folk som möjligt och hoppas att det ska vara lapp på luckan, säger Urban Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.