• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Foto: Robin Haldert, TT.

Eldningsförbud infört i sju kommuner

Publicerad

Räddningscheferna i Nordvästra Skåne har utfärdat eldningsförbud i sju kommuner lagom till påsk. Det går fortfarande bra att grilla, men bara på fasta platser eller på din egen tomt.

Det är torrt i skog och mark just nu och då kommer eldningsförbuden som ett brev på posten.

Just nu är det stor brandrisk, en fyra, och därmed eldningsförbud i Bjuv, Helsingborg, Höganäs, Landskrona, Svalöv, Åstorp och Ängelholm. I Klippan, Perstorp och Örkelljunga får man fortfarande elda. Där är brandrisken liten eller måttlig.

Ta det försiktigt med grillen

Eldningsförbudet innebär att all eldning utomhus är förbjuden. Fasta grillplatser i till exempel parker får användas, men räddningstjänsten vill inte att sprit- eller gasolkök används.

Vad gäller grillar så får du använda dem om de står på ben och inte är i kontakt med marken. Grillarna får bara användas på egen tomt och inte i skogen eller på stranden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer