En joggare blev skadeskjuten av en jägare i Skåne på torsdagen. Polisen misstänker att det var en olycka. Jägaren på bilden är en annan jägare. Foto: Arkivbild. Pontus Lundahl/TT

Jägaren som sköt joggare åter släppt

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som misstänkts ha skjutit en joggare på torsdagsmorgonen anhölls senare av polisen. Mannen misstänkts för grovt vållande till kroppsskada. Mannen släpptes senare, men är fortsatt misstänkt.

Tidigt på torsdagsmorgonen var en man i 75-årsåldern ute och joggade utanför Klippan när han besköts. Mannen ringde själv polisen efter det att ett skott träffat honom i höfttrakten.

Jägaren som misstänks ligga bakom skottet var del av ett besökande jaktlag – men dök inte upp vid återsamlingen på torsdagen. Efter en omfattande sökinsats kunde mannen gripas vid 12-tiden på torsdagen

– Vi misstänker att det inte skett med uppsåt. Om det här är en jaktolycka så är det något som händer någon gång varje år, sade Calle Persson, polisens presstalesperson, till TT på torsdagen.

Vårdas på sjukhus

Jägaren anhölls senare på kvällen misstänkt för grovt vållande till kroppsskada. Han släpptes igen på lördagen, men misstankarna mot honom kvarståt.

75-åringens skador uppges vara relativt lindriga. Han vårdas på Helsingborgs lasarett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.