Olle Rosdahl, 75, blev skjuten under en joggingrunda i Färingtofta. Foto: SVT/TT

Olle sköts under joggingrunda – jägare misstänks för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

75-årige Olle Rosdahl var ute och joggade när han plötsligt träffades av ett skott i höften. Nu är skytten misstänkt för mordförsök.

Olle Rosdahl är en erfaren idrottare och springer regelbundet en löprunda vid hemmet i Färingstofta utanför Klippan.

Men den 29 november fick rundan ett dramatiskt slut. Olle Rosdahl träffades av ett skott i höften och föll till marken, kraftigt blödande.

– Hade han träffat lite högre hade det varit slut med mig, berättade han för SVT Nyheter Helsingborg.

Kan ha varit mordförsök

Skytten var en jägare, en man i 40-årsåldern som deltog i ett jaktlag. Han greps, misstänkt för grovt vållande till kroppsskada.

Men nu har det framkommit nya detaljer i utredningen som gör att åklagare Ola Lavie ändrat misstanken till försök till mord.

– Jag vill inte gå in på vilka omständigheter som lett fram till det, säger han till SVT Helsingborg.

Utlämnas till Sverige

Mannen är anhållen i sin frånvaro och domstol i det land han kommer ifrån har beslutat att han ska utlämnas till Sverige och den svenska polisen.

– Han beräknas komma hit på måndag och ska höras mot den nya misstanken. Sedan ska jag fatta beslut om en eventuell häktning, säger Ola Lavie.

I en tidigare version berättade vi vilket land den misstänkta mannen kommer ifrån. Det var för utpekande och det var inte heller relevant att säga exakt vilket land den misstänkta mannen kommer ifrån. Det är dock relevant att berätta att den misstänkta kommer från ett annat land på grund av rättsprocessen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.