• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Att springa 32 mil är inte för alla – det krävs träning, passion och pannben, det menar extremlöperskan Jessica Ståhl Norris från Västra Karup, Båstad. Foto: SVT/Cecilia Jönsson Silfversparre

Ultralöparen Jessica från Bjäre springer 32 mil för välgörenhet

Uppdaterad
Publicerad

För Jessica Ståhl Norris som sprungit från London till Paris är långa löprundor inga konstigheter, men nu vill hon slå personligt rekord och springer under helgen 32 mil i sträck. SVT Nyheter Helsingborg träffade henne innan hon gav sig av på den 60 timmar långa springturen.

Jessica Ståhl Norris är extremlöperska och har sprungit olika extrema lopp, hennes personliga bästa är 26 mil.

– Jag förstår att folk tycker man är helt knäpp men jag älskar det här med att utmana mig, säger Jessica Ståhl Norris.

Hon springer främst för att uppmärksamma och stötta den lokala ideella föreningen Drivkraft Båstad som hjälper ungdomar och äldre personer med mentorskap.

Springer 10 kilometers runda i Hålehall – 32 gånger om

Inga stopp blir det för att sova eller äta – Jessica satsar på att ständigt vara i rörelse för att slippa bli stel. Äta gör hon gåendes och till nätterna springer hon i mörkret med pannlampa.

– Det är extremt för en som är otroligt mörkrädd, skrattar Jessica Ståhl Norris.

I sina sociala medier uppdaterar hon följarna titt som tätt och hon satsar på att ha klarat de 32 milen på 60 timmar, då är hon i mål på söndag.

Hör Jessica om tankarna innan hon började springa i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.