Från vänster: Alexander Dahlqvist (Göteborg), Oscar Karlsson (Lund), Alice Papiernik (Lund) och Eva Henriksson (Lund). Foto: Firas Razak/SVT

SM i karate: Helsingborg satsar på karate för funktionsnedsatta

Uppdaterad
Publicerad

Årets svenska mästerskap i karate hålls i helgen i Idrottens hus i Helsingborg. Nytt för i år är att även personer med funktionsvariation kan delta.

– Det betyder jättemycket för mig att vara med. Jag är här för att vinna, säger Alexander Dahlqvist, en av de tävlande i SM i para-karate.

Ett 30-tal lokala funktionärer och över 300 deltagare från hela Sverige deltar i karate-SM som äger rum i Helsingborg den här helgen.

Fem tävlande deltar i SM i para-karate, som för första gången hålls i Helsingborg. Para-karate är en form av karate för personer med fysiska eller neuropsykiatriska funktionsvariationer.

– Klubben som arrangerar årets mästerskap är en av Helsingborgs äldsta karateklubbar och vi har många som vill hjälpa till i alla åldrar, säger Katarina Dahl, medlem i Helsingborgs karateklubb och en av dem som är med och ordnar helgens tävling.

”Känns jättebra!”

– Jag trodde aldrig att jag skulle vinna guld. Men det känns jättebra! säger Oscar Karlsson från Lund, dagens guldmedaljör i para-karate.

Silvermedaljen gick till Alexander Dahlqvist från Göteborg. Brons fick Eva Henriksson och Alice Papiernik som båda kommer från Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.