Landskronas kommunalråd Torkild Strandberg (FP) invigningstalade på konferensen. Foto: Anton Gymark/SVT och Drago Prvulovic/TT

Kommunalråd kritisk mot Danmarks drogpolitik

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår den nationella Sverige mot narkotikakonferensen i Landskrona.

Torkild Strandberg (FP) är kommunalråd i Landskrona och invigningstalade. Han passade också på att rikta kritik mot grannlandet Danmark för deras planer på legalisering av cannabis i Köpenhamn.

– Vi påverkas starkt av det politiska läget i Köpenhamn och den politiska ledningens förslag att legalisera cannabis. Det är förödande för Skåne, menar Strandberg som också invigningstalade på konferensen.

Vilket är det viktigaste arbetet för att motverka narkotikamissbruket?

– Jag vill betona föräldraansvaret och att sätta gränser för sina barn. Även polisen behöver vara mer synlig och påverka unga att säga nej till droger.

Leder ideellt arbete

Drottning Silvia deltog nyligen i ett FN-möte i New York om situationen kring narkotika och leder även ideella organisationers arbete mot narkotika.

– 765 personer dog till följd av droger 2014, sa drottning Silvia från scenen på Landskrona teater.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.