Platsen ska undersökas av nationella bombskyddet och kriminaltekniker. Foto: Johan Nilsson/TT

Kraftig detonation i Helsingborg – bilar och fasad skadade

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig detonation har skadat bilar och en fasad i Helsingborg under natten mot lördag.

Strax efter klockan 03 på lördagen ringde flera personer SOS alarm om en explosion i Helsingborg.

Platsen spärrades av och nationella bombskyddet och kriminaltekniker skickades för att undersöka.

– Det är ännu oklart vad som detonerat men det orsakade skador på fasaden och bilar parkerade intill, men inga personskador, säger Jimmy Modin på polisens ledningscentral.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. En person togs in till förhör men ingen är för tillfället misstänkt för brottet, meddelar polisen strax efter klockan 04.

Andra natten i rad med explosionslarm: ”Ovanligt”

Natten mot fredag kom liknande larm om explosion vid fastighet i Helsingborg. Då hade någon avfyrat en fyrverkeripjäs vid porten till ett flerfamiljshus. Polisen sa då att detonationen inte verkade vara riktad mot någon i huset.

– Det utreds som två separata händelser men det är såklart ovanligt att det sker två detonationer två nätter i rad. Vi kommer under utredningens gång vara vaksamma på tecken på eventuella samband, säger Jimmy Modin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.