Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Teufik Ahmetovic var en av de boende som drabbades av explosionen. Hör honom berätta mer om det i videon. Foto: Teresia Loive/SVT

Kraftig explosion på Öster i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst har varit på plats på Öster i Landskrona efter att en explosion inträffat under natten. Fyra bilar och fönsterrutorna till en lägenhet skadades i samband med smällen.

Larmet kom runt midnatt och när patrullen kom fram upptäckte man att det brann i flera bilar på Viktoriagatan. En av dem hade skador som troligtvis uppstått vid explosionen. Tre bilar blev totalförstörda till följd av branden, och ytterligare en bil fick stora skador.

Även fönsterrutor i en intilliggande lägenhet har krossats, men inga personskador har rapporterats.

Boende i området: ”Vi är rädda”

Teufik Ahmetovic bor i det drabbade lägenhetshuset, och både hans fönster och balkongdörr skadades i samband med explosionen. Han satt hemma och tittade på tv sent under måndagskvällen när han plötsligt hörde en hög smäll, varefter en stor eldsvåda bröt ut utanför fönstret.

– Det var mycket rök som luktade inne i lägenheten, berättar han.

Han har bott i huset i många år och trivs bra i området, men i samband med händelsen har en oro väckts bland grannarna.

– Vi alla är mycket rädda, säger Teufik Ahmetovic.

Grov allmänfarlig ödeläggelse

Tina Anderberg, lokalpolischef i Landskrona, menar att man har en stor förståelse för denna oro.

– Det här påverkar så klart många människor, både de som bor i närheten men även staden i stort. I dag har vi många resurser i gång för att skapa trygghet, och vi kommer fortsätta ha det under veckan.

Polisens bombskyddsgrupp genomförde en teknisk undersökning under natten, och avspärrningarna på platsen hävdes vid fem-tiden. En förundersökning om grov allmänfarlig ödeläggelse är inledd, men i nuläget finns inga misstänkta.

Polisen kommer nu att gå igenom övervakningsmaterial och genomföra kompletterande förhör, och hoppas på att få in fler uppgifter från vittnen.

Fyra bilar och fönsterrutor till en lägenhet skadades i samband med en explosion på Viktoriagatan i Landskrona natten till tisdag. Foto: Teresia Loive/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.