Foto: TT

Kvinna i Ängelholm överfallen av mörkklädd person

Uppdaterad
Publicerad

Vid 18.30 på måndagkvällen blev en kvinna i medelåldern överfallen i bostadsområdet Villan i Ängelholm av en för henne okänd person. Det misstänkta mordförsöket inträffade utomhus och kvinnan fick föras till sjukhus.

Polis och ambulans larmades till bostadsområdet efter händelsen. Den utsatta kvinnan fick vård på sjukhus men har kunnat skrivas ut då hennes skador inte bedömts vara svåra. Trots det rubriceras händelsen som försök till mord.

– Det är på grund av tillvägagångssättet, säger Karim Ottosson, polischef i Ängelholm.

När rubriceringen försök till mord används brukar det vanligen röra sig om misshandel med någon form av tillhygge, men om så är fallet nu vill polisen inte gå in på.

Kvinnan har kunnat berätta om sina upplevelser i ett första förhör och hon kommer förhöras igen.

– Vi jobbar intensivt med detta, bland annat genom att knacka dörr i området för att söka vittnen, säger Karim Ottosson. Vi är måna om att komma i kontakt med personer som kan ha sett en person eller en bil som uppfört sig konstigt vid den här tiden.

Kan ha fastnat på film

Utöver det går polisen igenom filmer från övervakningskameror i området. Enligt Karim Ottosson finns det ett flertal sådana som gärningspersonen kan ha fastnat på.

Dessutom tror man att det finns personer som kan ha sett något viktigt. Polisen söker särskilt en kvinna som ska ha befunnit sig på platsen.

Än har polisen ingen misstänkt och det enda signalement som kunnat lämnas är att gärningspersonen var mörkklädd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer