Larm om påkörd kvinna vid Slottsvångsskolan

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till en trafikolycka vid Slottssvångsskolan i Helsingborg. Enligt larmet hade en person blivit påkörd, men när polisen kom till platsen visade det sig inte stämma.

– Det är en äldre kvinna som ramlat på cykel och slagit sig så illa att hon fått åka ambulans till sjukhus, säger Stefan Söderholm, presstalesperson för polisen i Region Syd.

17.25 larmades SOS Alarm om att en person blivit påkörd utanför en skola i Helsingborg. Olyckan ska ha inträffat vid korsningen Magnus Erikssons gata och Bergaliden och polis och ambulans larmades till platsen.

– Vi får larm om en påkörd person, en kvinna. Sedan har jag inte hunnit få någon rapportering från vår patrull på platsen, men hon ska inte ha varit talbar sade Stefan Söderholm, presstalesperson för polisen i Region Syd.

Enligt SOS Alarm ska två ambulanser larmats till platsen och en person förts till sjukhus.

När polispatrullen på platsen hunnit rapportera händelsen visade det sig att en 78-årig kvinna cyklat på en trottarkant, ramlat och slagit i huvudet. Kvinnan är förd med ambulans till sjukhus för att uppsöka vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.