Räddningspersonal är på plats. Foto: Johan Nilsson/TT

Lastbil och bil med hästtransport har kolliderat

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil har kolliderat med en personbil och tillhörande hästtransport så att transporten lagt sig på sidan med häst i. Djurambulansen var på plats och hästen mår bra under omständigheterna, enligt polisen.

Lastbilen kolliderade med personbilen med hästtransporten längs väg 107 mellan Kassagården och trafikplats Strövelstorp.

Lastbilen ska ha träffat hästtransporten så den har vält på sidan och hästen ska ha klippts ut av räddningspersonal på plats.

– Det är inga övriga personskador men vad jag hört så rör sig hästen men blöder ur munnen. Ägaren i transporten har lugnat hästen, berättade Jimmy Olsson, inre befäl på räddningstjänsten Skåne Nordväst, kort efter att olyckan inträffat.

Trafiken flyter som vanligt igen

Lastbilschauffören misstänks ha begått vårdslöshet i trafik och polisens arbete på plats är klart. Båda bilarna är bärgade från vägen.

Djurambulans, räddningstjänst, polis och ambulans har lämnat platsen och det flyter på som vanligt nu menar polisen presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.