Lastsbilsolycka på E4 utanför Klippan

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil har kört in i mitträcket på E4 i höjd med Östra Ljungby utanför Klippan. Enligt Trafikverket stängdes vägen av helt i båda riktningarna under räddningstjänstens arbete.

19.58 larmades polis och räddningstjänst till en olycka utanför Klippan där en lastbil kört in i ett mitträcke. Enligt polisen behöver lastbilen bärgas och eftersom det då krävs tungbärgare kan det ta sin tid.

– Inledningsvis så leds trafiken om från trafikplats Mölletofta i norrgående riktning. Men det bör inte ställa till med större problem eftersom det går en väg parallellt med E4 där, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Enligt Trafikverket är prognosen för när vägen kan öppnas för trafik igen först vid 21.30. De uppmanar trafikanter att om möjligt välja en annan väg på grund av snabbt växade kö. Enligt Calle Persson kan man dock räkna med att det tar längre tid än så.

– Det är alltid svårt med prognoser. När lastbilar ska bärgas så brukar det generellt ta lite längre tid.

Begränsad framkomlighet

Enligt vittnen på platsen började trafiken släppas på igen vid 21-tiden. Det var då långa köer i båda riktningar.

– Chauffören försökte komma loss med lastbilen, men det gick inte så den behöver trots allt bärgas, men det ska vara viss framkomlighet. Och det verkar inte som att det ska vara några peronskador i samband med olyckan, säger Calle Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.