Här är sommarlägret för ensamstående föräldrar – och barn

Publicerad

En inkomst istället för två. Semesterveckor som inte räcker till. Det är bara några av de svårigheter ensamstående föräldrar kan ställas inför när livet tar oväntade vändningar. Makalösa Föräldrar är en förening där just ensamstående umgås och hjälper varandra.

De ekonomiska svårigheterna som kan uppkomma efter en skilsmässa är en av anledningarna till att föreningen bildades, men för medlemmarna är det viktigaste att kunna prata och dela erfarenheter med andra familjer i liknande situationer.

– Det viktigaste är att våga prata om det som är jobbigt. Alla vi går igenom i princip samma saker men vid olika tidpunkter, då kan man hjälpa varandra, menar Karin Sagnia som är på lägret med sina två barn Fatou och Sulaymam.

Sveriges Makalösa Föräldrar är en riksorganisation som har lokalföreningar i bland annat Helsingborg och Lund. För medlemmar som bor i närheten anordnas aktiviteter året runt.

– Men sommarlägret är helt klart höjdpunkten, säger Anders Ekdahl-Ohlsson som är lägerledare.

Se mer av föreningen i klippet ovan.

På sommarlägret träffar barnen nya vänner. Foto: Makus Hjortsman

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer