Foto: Bildbyrån

Målvaktsprofilen tvingas avsluta karriären

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborgs IF:s målvaktsprofil Pär Hansson avslutar sin spelarkarriär – nackskadan från förra året sätter stopp för 33-åringen.

– Det är klart att det är jättejobbigt, jag skulle ljuga om jag sa något annat, säger Pär Hansson i ett pressmeddelande.

Pär Hansson har sedan 2009, förutom en och en halv säsong i Feyenoord, varit HIF trogen.

– Jag hade planer på att spela fotboll i ett par år till. Jag ville komma hem och hjälpa HIF till allsvenskan, vilket jag är tacksam över att jag fick göra, men jag hade tänkt spela i allsvenskan i ett par år innan jag själv skulle bestämma mig för att sluta. Jag har gjort allt jag kan och känner väl lite att det inte finns mer att göra och det viktigaste för mig nu är att kunna leva ett normalt liv, säger Pär Hansson.

”Inget beslut jag velat ta”

Pär Hansson är fostrad i Vejbyslätts IF och kom till HIF:s ungdomsakademi i tonåren. Han kommer att tackas av och hyllas i samband med hemmamatchen mot Östersund den 30 augusti.

– Det är inget beslut som växt fram. Det är inget beslut jag velat ta så jag har skjutit på det hela tiden men tillsammans med läkare som varit ärliga med att jag inte får ha sådana här symptom har det här beslutet tyvärr blivit verklighet, säger Pär Hansson.

Ett år kvar på kontraktet

Krister Azellius, ordförande i HIF, kallar beslutet en fotbollstragedi.

– Det är det när unga spelare tvingas lämna fotbollen för tidigt på grund av skador. Normalt sett hade Pär haft flera år kvar av karriären.

Pär Hanssons roll som förstemålvakt i HIF har nu tagits över av Anders Lindegaard.

– Men vi hade hoppats få Pär tillbaka, förstås, säger Krister Azelius.

Pär Hansson har ett år kvar av sitt kontrakt med HIF. Ska han få en annan roll i klubben?

– Det är en fråga som vi får diskutera med Pär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.