Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den skottskadade mannen har förts till sjukhus med ambulans efter skjutningen som ägde rum vid 18.30-tiden på torsdagen. Foto: Simon Melin

Man hittad skottskadad i centrala Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats skottskadad på Gustav Adolfs torg i Helsingborg. Den man som greps misstänkt för mordförsök är nu inte längre misstänkt och släpptes på fri fot under fredagen. Polisen har spärrat av ett stort område och håller förhör med folk på platsen.

Den skottskadade mannen har förts till sjukhus med ambulans. Polisen har ingen uppgift om hans ålder.

Har kunnat höras

– Skadeläget är oklart men vi har kunnat höra honom och fortsätter att göra det på sjukhuset, säger Patric Fors, polisens presstalesperson.

Larmet om skottlossningen kom vid 18.30-tiden på torsdagskvällen. Polisen försöker nu att skapa sig en bild av vad som utlöst händelsen.

Tre höga smällar

– Vi kommer att göra en teknisk undersökning av torget och söka längs avspärrningen med en vapenhund, säger Patric Fors.

Vittnen talar om att det ska ha hörts tre höga smällar. Huruvida det var många personer på plats då skotten avlossades kan polisen inte gå in på.

Klockan 22:50 meddelade polisen att en man är gripen, misstänkt för försök till mord. Mannen förhördes under natten och under fredagen. Han har nu släppts på fri fot och är inte längre misstänkt.

Polisen letar nu efter okänd gärningsperson.

Vet du mer om händelsen eller har du bilder?

Hör av dig till SVT Nyheter Helsingborg på mejladressen: helsingborg@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.