Polisen genomförde under morgonen en tekniskundersökning på platsen där mannen hittades skjuten i benet. Foto: SVT

Man till sjukhus efter skottlossning i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades skjuten i benet i Helsingborg strax efter klockan fyra på morgonen, skriver polisen på sin hemsida. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord alternativt dråp.

Ett stort antal poliser och ambulans skickades till platsen efter larm om skottlossning.

En man i 40-årsåldern hittades på platsen med en skottskada i benet. Mannen fördes till sjukhus där han nu vårdas för sina skador. Enligt sjukhuspersonal ska mannens skador vara lindriga.

Man anhållen

Ingen gärningsman fanns kvar på platsen spärrades av för en tekniskundersökning. Under morgonen greps dock en man i 30-årsåldern.

– Han är anhållen misstänkt för försök till mord, säger Anja Olsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Helsingborg.

Dörrknackning i området

Strax innan klockan åtta på morgonen hävdes avspärrningarna på platsen. 

Händelsen inträffade i närheten av ett flerfamiljshus och polisen hoppas nu på att vittnen som bor i området hör av sig till polisen med tips. Under dagen kommer polisen att fortsätta knacka dörr och hålla förhör med personer som kan ha sett något kopplat till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.