Mästarnas Mästare Foto: SVT

Mästarnas Mästare ger jobb på Bjärehalvön

Uppdaterad
Publicerad

Inspelningen av den trettonde säsongen av SVT:s program Mästarnas Mästare sker det här året i trakterna av Båstad. Detta på grund av reserestriktioner i samband med coronapandemin. Och inspelningarna ger både lokal sysselsättning och marknadsföring, konstaterar chefen för Båstad Turism, Karin Bengtsson.

Mästarnas Mästare är numera en klassiker i tv-rutan. När programmet sänds under våren varje år är det ofta inför miljonpublik.

Det populära tävlingsprogrammet har tidigare spelats in på olika platser i Sydeuropa men nästa års upplaga kommer att spelas in i Sverige, närmare bestämt på Bjärehalvön och i trakterna av Båstad. Detta på grund av coronapandemin.

Båstad Turism har hjälpt produktionsbolaget som ska göra programmet med tips på inspelningsplatser och annat.

Hemligt hus

– Det är ju inte bara platser för själva tävlingarna som ska fixas. Deltagarna ska ha ett hus att bo i under inspelningarna, men jag får inte berätta vilket hus det handlar om, säger Karin Bengtsson, vd för Båstad Turism.

Karin Bengtsson är VD på Båstad Turism Foto: Roger Bengtsson SVT


Dessutom behövs lokaler som kan användas som inspelningsplats för diverse tävlingsmoment om vädret skulle bli allt för bistert. Därutöver ska all utrustning till tv-produktionen och lokaler för scenografibyggen hittas.

Händigt folk

– Sen är det ju en del lokal kompetens som är anlitad i samband med produktionen, säger Karin Bengtsson. Assistenter till produktionen, snickare och allmänt händiga personer från bygden kommer att vara involverade, vilket är väldigt kul.

För Båstad Turism blir tv-produktionen en möjlighet till marknadsföring av kommunen och halvön.

– Så klart är det så, konstaterar Karin Bengtsson. Jag har ju själv tittat på programmet genom åren och mer än en gång längtat till de platser som deltagarna besöker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer