Åstorp kommun har ansökt om pengarna som kommer från EU-medel och fördelas av Jordbruksverket. Foto: Mikael Tannus

Miljonregn över Tingvalla strövområde

Publicerad

Åstorp kommun har tilldelats 1,6 miljoner kronor i EU-medel för att göra Tingvalla strövområde mer attraktivt för besökare. Förhoppningen är att det ska fungera som en port in till Söderåsen.

Pengarna ska enligt kommunen gå till att lyfta attraktion på området och på så sätt locka både naturvana som ovana besökare.

– Det känns fantastiskt roligt. Vi hade inte haft möjligheten att göra detta på samma vis utan de här pengarna, säger Bengt Norden, områdeschef fritid och projektledare hos Åstorp kommun.

Detta ska pengarna gå till

Kommunen har själv ansökt om pengarna för projektet, som kallas just ”Tingvalla – en port till Söderåsen”. Målet är att förbättringarna av området ska stå klart i december 2021.

– Vi kommer bland annat märka upp lederna som idag inte är så bra uppmärkta, vi kommer bygga grillplatser, sätta ut kartor. Vi vill skapa en plats att lära sig mer om naturen, säger Bengt Norden.

Ska öppna upp för fler satsningar

Kommunen hoppas också att det i förlängingen uppmuntrar till fler förenings- och näringslivssatsningar i anslutning till platsen. Vilket kan betyda guidade turer, idrottsverksamhet och restaurang- och kaféverksamhet.

– Helt enkelt ett trevligt utflyktsmål för våra medborgare, både inom kommunen och utanför, säger Bengt Norden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.