Mannen hittades utomhus och avled senare på sjukhus. Foto: Johan Nilsson / TT

Misstänkt mord i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En svårt skadad man hittades utomhus i Helsingborg natten mot söndag. Mannen, som är i knappa 30-årsåldern, avled senare på sjukhus. Polisen utreder händelsen som misstänkt mord.

Klockan 01.30 natten mot söndagen fick polisen in larm om en skadad man som låg utomhus på Västra Fridhemsgatan i Helsingborg.

– Han låg på trottoaren, svårt skadad och medvetslös. Han lastades in i polisbilen och kördes direkt till sjukhus där han senare avled, säger Torsten Persson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.

Utreds som mord

Polisen har nu inlett en förundersökning om mord.

– Den här mannen har skador på kroppen som gör att vi inte kan utesluta yttre våld. Vi gör nu en teknisk undersökning på platsen. Vi har ingen frihetsberövad i ärendet och ingen person är misstänkt, säger Torsten Persson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.

Bodde i närheten

Mannen, som är i 25-30 årsåldern, bodde i en lägenhet intill där han anträffades.

Lägenheten är avspärrad och polisen har under natten gjort en teknisk undersökning. Under dagen kommer polisen göra en noggrannare undersökning av lägenheten.

Polisen vill gärna att eventuella vittnen till händelsen hör av sig på telefon 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.