Mordutredningen fortsätter kring döda mannen i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Det var i söndags som polisen larmades till en lägenhet i Landskrona efter att en man i 40-års åldern hittats död i sin lägenhet. I brist på tydlig dödsorsak öppnades en mordutredning – och ännu har inte brott kunnat uteslutas.

En obduktion av mannen har genomförts men det preliminära beskedet gav inga tydliga svar på vad som orsakat hans död.

– När vi inte tydligt på plats kan avgöra varför någon dött öppnar vi en mordutredning för att kunna få tillgång till alla förundersökningsåtgärder, det handlar om att hålla den verktygslådan öppen, säger polisens förundersökningsledare Andreas Göthage. 

Landskrona

Enligt Andreas Göthage kan det ta flera veckor innan de kan klarlägga dödsorsaken.  

– Först och främst väntar vi på ett fullständigt utlåtande från rättsläkaren och teknisk undersökning. Sen har vi en pågående inhämtning av eventuella vittnesuppgifter, säger Andreas Göthage. 

Polisen larmades till lägenheten efter att en person gått in och hittat mannen död.

Polisen kan inte säga om det finns något motiv mot mannen eller andra omständigheter som skulle peka på mord. Mannen ska inte heller vara känd av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Landskrona

Mer i ämnet