NMR-företrädare häktade för misshandel under valhelgen

Uppdaterad
Publicerad

Två företrädare för nazistiska partiet NMR, som ställde upp i årets val till kommunfullmäktige i skånska Örkelljunga, misstänks ligga bakom flera fall av misshandel under valhelgen.

Det var på lördagen under valhelgen som polisen larmades till Örkelljunga där en tjej i övre tonåren och en yngre man blivit misshandlade.

– En tjej har blivit misshandlad av två män genom sparkar och slag. En av de misstänkta är även misstänkt för grov misshandel genom att ha kört på en man, sa Sara Andersson, presstalesperson region Syd till SVT då.

Mannen ska även ha blivit slagen genom sparkar.

Kandiderade till kommunfullmäktige

Två företrädare för det nazistiska partiet NMR, Marcus Hansson och Sebastian Elofsson, greps och anhölls misstänkta för misshandeln. Båda två har kandiderat för att komma in i fullmäktige i Örkelljunga.

Nu har de häktats vid Helsingborgs tingsrätt.

Enligt HD Sydsvenskan var upprinnelsen till händelsen att flickan och mannen beskylldes att för att ha vandaliserat NMR:s valaffischer.

– En grundlös anklagelse av allt att döma. De två målsägandena blev hur som helst jagade av de två misstänkta som sedan utsatte dem för våld, säger åklagare Tom Svensson till tidningen.

Sebastian Elofsson misstänks också för en annan misshandel samma dag.

– Han nekar till brott i samtliga tre fall, säger John Nielsen, advokat.

Båda männen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.