En ny badlift har nyligen köpts in till Ugglebadet i Perstorp för att personer med funktionshinder enklare ska kunna simma. Foto: Hilda Abrahamsson

Ny lift på Ugglebadet i Perstorp hjälper funktionshindrade att bada

Publicerad

Nu har det blivit enklare för personer med funktionshinder att bada i Perstorp. Kommunen har köpt in en lift till Ugglebadet som går att använda i samtliga bassänger.

Den höj- och sänkbara sittliften underlättar för personer med funktionshinder att komma i bassängerna. Än så länge har den bara funnits där i ett par veckor, men redan nu är den flitigt använd. Med hjälp av en glidbräda går det smidigt att förflytta sig från en bänk till liften.

– Det ökar frihetskänslan av att kunna ta sig ner i vattnet, simma och flyta, säger Linda Gottschalk, vice ordförande i trygghetsrådet.

Kommunen har också satsat på fler sätt att hjälpa funktionshindrade. Förutom liften finns rullatorer och stödkäppar att låna för den som behöver. Även duschutrymmena är anpassade och snart kommer det att sättas upp handtag på väggarna.

I klippet ovan kan du se när Linda Gottschalk testar Perstorps nya badlift.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer