Nytt projekt vill få alla att idrotta

Uppdaterad
Publicerad

Det var glada miner och många var svettiga efter att projekt ”Fungera mera” haft sin andra prova-på-dag i Olympiahallen i Helsingborg. Ett projekt som vill få folk med funktionsnedsättning att komma ut och hitta en ny idrott eller bara röra på sig.

Med projektet vill man öka möjligheterna för barn och vuxna med funktionsnedsättning att delta i fysiska idrottsaktiviteter i Helsingborg.

– Vi vill ha hit fler föreningar. Vi har skickat ut information om våra prova-på-dagar och nu till en början håller vi på i tio veckor. Och skulle detta falla väl ut, så kommer vi att lägga detta till vår ordinarie verksamhet. Då vill vi ha med padel, boccia och golf, säger Marie Mauermann på föreningen DHR Helsingborg.

Jan Klint har haft hjärtproblem och tyckte det var perfekt med golfträningen, medan John Hedenström precis avslutat ett tufft padelpass. Foto: Johan Dernelius

Populärt med golfen

Inne i Olympiahallen har man även byggt upp en golfsimulator som man märkte att folk var helnöjda med.

– Jag har spelat golf tidigare, men efter ett hjärtproblem fick jag sluta. Nu tycker jag det är på tiden att komma igång igen och detta är ett perfekt sätt att starta på nytt. Det är jätteroligt, säger Jan Klint som tränar sina golfsvingar.

Fakta om projektet:

Fungera Mera är ett projekt med stöd av Allmänna Arvsfonden och som drivs av DHS Helsingborg i samarbete med HISO, Vård- och omsorgsförvaltningen och Fritid Helsingborg. Dessa verksamheter ingår i projektets styrgrupp tillsammans med DHR, FUB och RF SISU Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.