Foto: Michelle Mårdh

Polisen: ”Inte oroliga för vedergällning”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tillbakavisar nu uppgifterna om att skottlossningen skulle ha att göra med rivaliserande gäng. Skjutningen föregicks av ett bråk med runt 25 personer.

Dagen efter skottlossningen befinner sig extra många uniformerade poliser på platsen för lördagens skottlossning i Helsingborg i syfte att skapa trygghet. SVT Nyheter Helsingborg träffar där lokalpolischef Sven Holgersson.

– Vi utreder det här som en isolerad händelse. I nuläget utgår vi alltså inte från att det har att göra med rivaliserande gäng, säger Sven Holgersson.

Risken för vedergällning eller fler våldsbrott är därför inte något som polisen bedömer som stor just nu, men är en faktor de är medvetna om. Sven Holgersson menar däremot i nuläget att det mer har handlat om personer som hamnat i bråk med varandra.

– Skottlossningen föregicks av ett bråk med runt 25 personer, säger Sven Holgersson.

Stor hjälp av allmänheten

Sven Holgersson vill också ge en eloge till allmänheten som varit hjälpsamma med vittnesuppgifter och även lämnat in filmer på händelsen, vilket hjälper utredningen.

– Jag känner vid sådana här händelser att allmänheten snappar upp sig och ställer upp för att hjälpa oss att lösa brotten.

En person anhållen

Vid skottlossningen skadades fyra personer, varav tre allvarligt. Den fjärde personen skadades lindrigt och är den som nu är anhållen misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

De inblandade är bekanta med varandra och ingen utomstående skadades vid händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Helsinbgorg

Mer i ämnet