Tina Anderberg är lokalpolischef i Landskrona. Hon bekräftar att det senaste dygnets våldsbrott i Landskrona handlar om en konflikt mellan kriminella. Foto: SVT/Gustaf Wallinder

Polisen om våldsdygnet i Landskrona: ”Kriminella i fejd”

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossning, sprängattentat mot bostad och ytterligare en misstänkt bomb. Det senaste dygnet har präglats av våldsamma händelser i Landskrona. Nu berättar polisen att de kopplar händelserna till en pågående konflikt mellan kriminella.

Polisen utgår ifrån att det finns ett samband mellan nattens allvarliga händelser i Landskrona. Det bekräftar Tina Anderberg, lokalpolischefen i Landskrona, som menar att det rör sig om kriminella personer som är i en konflikt.

– Vi har ett problem i Landskrona med flera kriminella konstellationer, vi har god information om att det pågår en fejd mellan dem. Brotten är alltså kopplade till en pågående konflikt, säger Tina Anderberg.

Vad rör sig konflikten om?

– Jag kan inte uttala mig mer än så, men vi har god information.

Man sköts i benet

Under måndagskvällen sköts även en man i 25-årsåldern i benet. Polisen berättar att personen inte tillhör någon av de kriminella gängen.

– Det är ingen som är kopplad till konstellationerna, säger Tina Anderberg.

Samtliga brott är rubricerade som försök till mord.

– Vi tror på ett samband mellan händelserna, säger Tina Anderberg.

Ett samband, alltså?

– Det är utgångspunkten, samtidigt som vi jobbar på bred front, säger hon.

Ingen är ännu gripen för nattens dåd, men polisen menar att de har god kännedom om händelserna.

– Vi har en god bild av vilka aktörer som är inblandade i den här konflikten, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.