Mathias Lööw, gruppchef hos Helsingborgspolisen vill inte kommentera det enskilda fallet som SVT rapporterat om. Foto: SVT

Så ska polisen få högre förtroende på Söder

Uppdaterad
Publicerad

Nu reagerar polisen efter SVT:s rapportering om hur man vägrade ta emot en anmälan om hot. Polisen hoppas på att återställa förtroendet genom mer närvaro på Söder.

SVT har tidigare rapporterat om hur polisen nekade ta emot en anmälan från en man som känner sig hotad av kriminella. Mannen har bedrivit verksamhet i nordvästra Skåne i flera år och har tidigare varit utsatt för utpressning.

TV: Företagare pressades på pengar – fick inte anmäla brott

Polisens gruppchef Mathias Lööw vill inte kommentera agerandet i det enskilda fallet.

Men han betonar vikten av att allmänheten känner förtroende för polisen.

– Det är viktigt att vi skickar en signal om att vi bryr oss. Vi är beroende av allmänhetens hjälp. Vill ingen tala med oss om det som händer, så har vi svårt att komma vidare, säger han.

LÄS MER: ”Vi kan inte ha radiobilar hos alla”

Nu ska polisen försöka återställa förtroendet.

– Vi kommer att ha högre närvaro på Söder. Och så hoppas vi att folk välkomnar oss och vill prata med oss, säger Mathias Lööw.

Kommunalrådet Christian Orsing (M) har tidigare uppmanat företagare att anmäla utpressning till polisen. Han vill inte heller kommentera att polisen vägrade ta emot en anmälan.

Men han välkomnar den nya satsningen på Söder.

– Den nya polisorganisationen gick bland annat ut på ökad närvaro i olika områden. Man kan väl säga att det fortfarande inte fungerar fullt ut, säger han.

Han får medhåll av Mathias Lööw.

– Vi har inte lyckats där ännu. Vi är hårt ansatta av det grova våldet som vi måste utreda, säger han.

LÄS MER: ”För sent att ringa 112 när man har en kniv mot sig”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gängkriminaliteten på Söder

Mer i ämnet