Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med på polisnallens äventyr under en trafikkontroll utanför en skola och se när nallen får ut sitt pass på polishuset. Foto: Anna Simonsson

Polisnallens äventyr ska stärka barns relation till polisen

Publicerad

I Ängelholm försöker polisen på ett uppfinningsrikt sätt skapa ett starkare band till barnen med en ”polisnalle”. Genom att följa nallens äventyr på sociala medier kan barnen läsa och se vad poliserna i närområdet gör.

Under den närmsta månaden har denna nallebjörn följt med i det lokala polisområdet Ängelholm på olika uppdrag, där nallen på ett enkelt sätt förklarar olika delar av polisarbete.

Barnen berättar vad de vill se nallen göra

Som en del av initiativet har nallen besökt en skola i Ängelholm för att få en inblick i vad barn är nyfikna på när det gäller polisyrket. Barnen visade exempelvis stor nyfikenhet kring polisuniformen, vilket resulterade i att nallen fick posera i uniformens olika delar.

Viktigt att knyta an till barn

Idén till detta nalleprojekt väcktes av Josefine Holmberg, gruppchef Lokalpolisområde Ängelholm, vars dotter visade stort intresse för en läxa om en försvunnen nallebjörn. Polisnallen är enligt Sara Eriksson, kommunpolis, ett utmärkt sätt att kommunicera med barnen, då det skapar en mjuk och tillgänglig representation av polisyrket.

– Det är viktigt att vi knyter an till barnen, då de representerar vår framtid, säger Sara Eriksson.

Genom detta initiativ hoppas polisen i Ängelholm kunna skapa en mer positiv och starkare relation med barnen.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.