Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Robert Svensson från Ängelholm hittade bilbatterier och bildäck under VM i den italienska naturen. Se mer i videon. Foto: Privat

Robert hittade bilbatterier och bildäck under VM i ploggning

Uppdaterad
Publicerad

I helgen har VM i ploggning avgjorts i italienska Genoa med tävlande från 17 länder. En av dem är 39-årige Robert Svensson från Magnarp utanför Ängelholm. Förra året slutade han på 39:e plats.

Sporten går ut på att springa och samtidigt plocka skräp som bedöms i kvantitet och kvalitet. Avverkad distans och höjdmeter vägs också in i bedömningen. I år hittade Robert Svensson tunga och poänggivande skräp.

– När jag nästan är framme så hittar jag ett bildäck och tänker att jag orkar nog bära det. Sen hittar jag ett stort bilbatteri och då tar jag batteriet i ena handen och däcket i det andra och går i tre kilometer, säger Robert Svensson.

”Som en rockstjärna”

Robert Svensson ställer upp i mästerskapet för andra gången. Årets resultat är inte klart när SVT Nyheter Helsingborg pratar med Robert. Men han vill verkligen göra om detta.

– Det är som att gå från sitt vanliga liv till att bli en rockstjärna. Det är intervjuer med tidningar, TV som filmar och intervjuar dig. Där är till och med fans som vill ha autografer, säger Robert Svensson och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.