Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör sjuksköterskan Katrin Kisswani som jobbat med läkare utan gränser i både Haiti 2010 och Nepal 2015 berätta om räddningsarbete i ett jordbävningsdrabbat område i videon. Foto: Privat

Sjuksköterskan Katrin Kisswani var med i räddningsarbetet i Haiti: ”Liknar det vi ser i Turkiet idag”

Uppdaterad
Publicerad

Katrin Kisswani som bor i Ängelholm ingår i läkare utan gränsers akutpool och har precis kommit hem från Pakistan som drabbats av svåra översvämningar. Att jobba i katastrofer är hon van vid och att åka till de områden som drabbats i Turkiet och Syrien är för henne självklart.

Sydöstra Turkiet och norra Syrien drabbades hårt av ett kraftigt jordskalv på måndagsmorgonen och i de drabbade områdena pågår fortfarande räddningsarbetet för fullt.

”En otrolig likstank och stress”

Katrin Kisswani som arbetat i liknande katastrofer får flashbacks när hon ser vad som händer i Turkiet och Syrien till när hon arbetat i Haiti och Nepal efter kraftiga jordbävningar där.

– Det är en väldigt obehaglig upplevelse och väldigt speciellt om man aldrig varit med om det förut när det skakar och gungar, berättar Katrin Kisswani.

Hör Katrin Kisswani berätta om hennes upplevelser av att vara med i räddningsarbetet under jordbävningar och se arkivbilder från Haiti 2010.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.