Flera personer som SVT Nyheter Helsingborg har talat med, både inom fastighetsförvaltningen och stadsbyggnadsförvaltningen, säger att politiskt har det diskuterats att lägga ut det på entreprenad men att inget ännu har hänt. Det innebär att Helsingborgs stad nu kommer driva badet på obestämd tid, men minst en säsong.
– Jag ser gärna att det drivs privat framöver, säger Cecilia Engström (KD), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.
Hon säger att det för nämnden är oklart när de tidsmässigt tar tag i det politiskt.
– Vi har ännu inte lagt ut driften på entreprenad för vi vet inte vad driften kommer att gå på. Vi börjar driva badanläggningen som vi gjorde innan den revs och till hösten hoppas vi att vi fått en bättre bild av vad den faktiska driften kommer att kosta, säger Cecilia Emngström (KD).
Politikerna eniga
Enligt henne råder det ingen politisk oenighet i frågan utan ambitionen är att det så småningom ska drivas av en privat entreprenör.
Men i dagsläget har nämnden ansökt om ökade driftsbidrag för 2016 på 2,85 miljoner kronor, då beräknad årskostnad av driften är 6,45 miljoner kronor.
Trots att invigningen är planerad till i maj i år är det ännu inte bestämt vad inträdet kommer att bli.
– Vi vet ännu inte exakt, men det kommer ligga lite dyrare än vad entreavgiften är på Kallis eftersom Pålsjöbaden har ett annat utbud. Inte för att det är nytt och fräscht utan för att det till exempel finns ett kafé i mitten som de besökande kan njuta av, säger Ing-Marie Rundwall, utbildningsdirektör i Helsingborgs stad som har ansvaret för fritidsförvaltningen.
Hon säger att de är redo att driva badet och hon tycker att det varit klara direktiv från politiskt håll redan från början att driften skulle skötas av fritidsförvaltningen.
– Vi är redo att ta hand om driften, säger Ing-Marie Rundwall.
I dagsläget kommer ingen anställas för att driva Pålsjöbadanläggningen och personal som ska driva kaféet löser det med omflyttningar inom fritidsförvaltningen.
Budgeten hölls
Efter adventsstormen 2011 blev anläggningen så hårt åtgången att Helsingborgs stad sommaren 2013 började att riva det och bygga nytt. Byggnationen kostade 45 miljoner kronor, en budget som har hållits tack vare den milda vintern som underlättar byggnadsarbetet.
– Byggföretaget har följt både tidplan och budget, säger Fredrik Hjort, fastighetsdirektör Helsingborgs stad.