Söderåsbanans tre nya stationer invigda

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen invigdes tre nya stationer på Söderåsbanan. Det är Kågeröd, Svalöv och Billesholm som nu kopplas på banan. Och det här är något som betyder mycket för alla som pendlar och för kommunerna.

Så det var en glad Mikael Henrysson (SD), kommunstyrelsens ordförande i Bjuv, som idag fick klippa det blåsgula bandet på Billesholms station. Tidigare etableringar har gett ett stort uppsving för de orter som fått station. Bra kommunikationer är ofta avgörande när folk flyttar in.

Positivt för pendling och företag

– Det är bara bara positivt och på så många sätt – för folk som pendlar mot Malmö och Lund eller för den som driver företag häruppe. Detta betyder så otroligt mycket, säger Svalövsbon Angelie Fröjd som besöker stationsinvigningen i Billesholm.

Michael Andersson vid hennes sida nickar instämmande.

– Det öppnar ju också dörrar för besöksnäringen här, när man plötsligt kan ta sig från till exempel Köpenhamn till Söderåsens natur på bara en timme, säger han.

Angelie Fröjd och Mikael Andersson är båda nöjda med att det nu blir bättre tågförbindelser. Foto: Hans Larsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.