En kraftig explosion inträffade i ett flerfamiljshus på Ljunggatan natten mot torsdag. Foto: Mikael Nilsson

Kraftig explosion i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion inträffade vid halv tvåtiden i ett flerfamiljshus i Helsingborg under natten mot torsdag. Porten vid fastigheten på Norra Ljunggatan har sprängts och att ett femtontal fönster har krossats i närliggande hus.

– Det är ju en smäll som har hörts långt så det var många personer som ringt in men det är för tidigt att säga vad det är som har detonerat, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Enligt uppgifter till SVT är det fastigheten mitt emot som tagit mest skada, på grund av tryckvågen som har krossat cirka femton fönster.

Inga människor har skadats och polisens nationella bombgrupp och kriminaltekniker har under natten jobbat på platsen. Vid femtiden på torsdagsmorgonen hävdes avspärrningarna.

– Vi har hållit förhör med boende i den aktuella trappuppgången och knackat dörr i närområdet men också kontrollerat bilar som kört förbi, säger Patric Fors.

I nuläget finns ingen misstänkt för sprängningen men är det någon som har sett någon person på platsen?

– Det vill jag inte gå in på, säger Patric Fors.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Entré bortsprängd, mängder av fönsterrutor krossade efter detonationen på Norra Ljunggatan i Helsingborg. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.