Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stadsloppet planeras att anordnas i Helsingborgs hamn – se mer i klippet ovan. Foto: STCC

Stadslopp planeras i Helsingborgs hamn – med elbilar

Uppdaterad
Publicerad

I mitten på juni 2023 kommer racingbilklassen STCC att anordna ett stadslopp i Helsingborgs hamn. På en specialbyggd arena strax söder om Oceanhamnen kommer de helelektriska racingbilarna att kunna nå farter på nästan 300 kilometer i timmen.

– Helsingborgs hamn är perfekt för oss. Vi kan etablera en bana utan att störa någon och vi kan ta emot väldigt mycket publik. Vi hamnar väldigt nära centrum i Helsingborg och förhoppningsvis kan vi nå nya människor i och med arrangemanget, säger Micke Bern, vd för STCC-cirkusen.

Helsingborgs kommun, hamnbolaget och STCC har skrivit ett treårsavtal kring stadsloppet. En avgörande del i att Helsingborg är med och arrangerar ett loppet är att racingklassen blir helelektrisk från och med säsongen 2023, förklarar Henrik Gidlund, eventchef på Helsingborgs kommun.

– Vi hoppas att publiken tar tåget till Helsingborg, tar en tiominuters promenad via nybyggda Oceanhamnen och sen är man på den tillfälligt uppbyggda racingarenan, säger han.

Se hur loppet kan komma att se ut i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.