En inbrottstjuv stal bilnycklarna och körde iväg Foto: TT

Stal bil i Båstad – polisen grep misstänkta tjuvarna i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Natten till onsdag förra veckan vaknade en man av att det var ”ett jäkla liv” i hans hus. När han kom ner till vardagsrummet mötte han en okänd man som snabbt flydde i hans bil.

– Han vaknade av ett jäkla liv i vardagsrummet. När han kommer ner så möter han en man i vardagsrummet som roffar åt sig hans bilnycklar och sticker ut, rivstartar bilen och försvinner iväg, säger polisens presstalesperson Richard Glantz.

Mannen bor i Båstad och han upprättade en anmälan om stöld. Bilen som var av lyxigare variant trodde han dock inte att han skulle få se igen.

Bytte ut registreringsplåtarna

Men på fredagskvällen får polisen i Malmö syn på en liknande bil som den som nu var efterlyst. Man gjorde snabbt en slagning och kom fram till att bilens registreringsnummer inte stämde överens med modellen.

– De hade bytt ut registreringsskyltarna, säger Richard Glantz.

Polisen stannade bilen och kunde konstatera att det var den stulna bilen från Båstad. Två män i 20-årsåldern anhölls misstänkta för grov stöld.

Stulen campingbuss hittades igen

Även en annan bil som blev stulen nyligen kunde komma tillbaka till sin rättmätiga ägare i helgen.

Det var en campingbuss som stod på Väla som försvann från parkeringen under natten mellan fredag till lördag. På lördagsmorgonen var bussen borta inklusive all campingutrustning

– Polisen fick senare syn på en buss som matchade beskrivningen i Strövelstorp bakom ratten satt en man utan körkort och som tidigare dömts för liknande brott, säger Richard Glantz.

Två män i 40-årsåldern är nu misstänkta för bilstöld.

– De hade väldigt svårt att förklara varför de satt i en stulen bil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.