Bland annat busslinje ett fick fönster förstörda av stenkastningen – nu kan linjen behöva ändras. Foto: SVT/Erik Danielsson

Stenkastning mot buss på Dalhem – kan bli stopp för trafik

Uppdaterad
Publicerad

På måndag kväll kastades sten mot två bussar när de körde genom Dalhem i Helsingborg. Tre fönster förstördes. Nu övervägs stopp för trafik genom området.

Det var  busslinjerna ett och sju som råkade ut för stenkastningen vid 22-tiden på måndageskvällen. I den ena bussen förstördes ett fönster, i den andra två. Båda var sidofönster som det inte gick hål i.

Ingen människa skadades och polisen rubricerar händelsen som skadegörelse. Ingen är gripen, polisen vet just nu inte vilka som ligger bakom.

Det är andra gången på kort tid som bussarna drabbats av stenkastning. För några veckor sedan ledde det till att bussrutor krossades.

Men konsekvensen kan bli kännbar. Enligt bussföretaget Arrivas kommunikationschef Christer Ekelund övervägs nu tre åtgärder.

Värna om säkerheten

– Vi måste värna om säkerhet och trygghet för vår personal och passagerarna. En åtgärd som vi överväger är därför att vända bussen innan den kör in i Dalhemsområdet, säger han.

Det är något som bussföretaget i så fall måste diskutera med Skånetrafiken, som beställer bussturerna.

De två andra handlar om samarbete med polisen och med områdets nattvandrare.

– Vi har kontaktat polisen för att se om deras mobila team kan öka bevakningen i området. Vi söker även nattvandrarnas organisation, säger Christer Ekelund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.