11-åringen i Helsingborg hittad efter stort sökpådrag

Uppdaterad
Publicerad

Den försvunne 11-årige pojken har återfunnits välbehållen. Pojken försvann tidigare under måndagen från sin skola i stadsdelen Elineberg. Ett stort polisuppbåd har under en stor del av dagen letat efter en honom.

Enligt polisen hittades pojken tack vare att efter tips från människor som kände igenom honom på beskrivningen som legat ute i flera medier och även polisens egen hemsida och slog larm.

– Han hittades en bra bit från sin skola och han var tack och lov välbehållen, säger Rickard Lundqvist, polisens ledningscentral.

Nu har pojken körts hem till sina föräldrar.

– Vi misstänker inget brott bakom försvinnandet så nu avskriver vi ärendet, säger Richard Lundqvist.

Många poliser sökte

11-åringen försvann vid 10-tiden på måndagens förmiddag från sin skola. Ett tiotal polispatruller med flera hundar samt en helikopter har letat efter honom hela dagen. Pojken går i skolan på Elineberg men bor i ett annat område i Helsingborg.

Polisen letade systematiskt efter en mall där man börjar i en sektor, där pojken försvann, och sedan vidgat sökcirkeln allt eftersom.

– Vi har också pratat med föräldrar och skolan för att höra om pojken har ett eller flera favoritställen där han brukar vara, säger kommunpolis Johan Mangbo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.