Supportrar kastade sten och smällare mot polisen. Foto: Helene Bengtsson

Supportrar kastade sten – polis förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollssupportrar kastade sten och bangers – högljudda smällare – både före och efter matchen mellan Helsingborgs IF och Gais. En polis fick föras till sjukhus.

– Det var ordningsstörningar både till och från Olympia. Bangersen kom från båda hållen, även göteborgarna, säger Richard Glantz, kommunikatör vid polisen.

Efter matchen uppstod även stenkastning mot polisen.

– En polis fördes till Helsingborgs lasarett med lindriga skador. En person är gripen för våld mot tjänsteman. Vi identifierade honom snabbt och efter en kort språngmarsch kunde vi gripa honom, säger Richard Glantz.

Skadegörelse och bengalbränning

Polisen grep ytterligare en person. Han är misstänkt för tillträdesförbudet, bengalbränning och brott mot maskeringsförbudet. Under matchen avvisades tre personer från arenan för ordningsstörning och två personer omhändertogs för att de var berusade.

Ytterligare en anmälan om våld mot tjänsteman har upprättats, men polisen har i nuläget ingen misstänkt gärningsman.

– Vi har även rapporterat om skadegörelse på arenan. Gais-fansen bröt sönder ett räcke. De är på väg hem till Göteborg nu, säger Richard Glantz.

Matchen slutade 1-0 till HIF efter mål i den 82:a minuten av Alex Timossi Andersson.

Gängbråk i närheten

Innan matchen kom också ett larm om ett misstänkt gängslagsmål på Fältarpsvägen i Helsingborg.

När polisen kom dit var bråket över.

– Det hade ingen koppling till fotbollen. En lättare skadad fanns kvar efter bråket. Ambulanspersonalen tittade på honom men han behövde ingen vård, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisregion Syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.