270 mil väntas färden till och från Skellefteå bli för supportrarna. Foto: Privat

Supportrarnas premiärresa – 270 mil i minibuss

Uppdaterad
Publicerad

I dag har Rögle BK SHL-premiär i Skellefteå. För sex av klubbens supportrar blir det extra speciellt – de tar minibussen till Västerbotten och skippar övernattning.

Aldrig tidigare har Angel Island Army, Rögle BK:s supporterförening, gjort en så lång resa. I går kväll satte sig sex av supportrarna i en minibuss till Skellefteå.

– Det blir ett äventyr – att åka minibuss gör att vi får se mer av Sverige, dessutom är det dubbelt så dyrt att ta flyget, säger ordförande Glenn Petersson.

Efter kvällens match väntar inte övernattning i Skellefteå – utan hemresan till Skåne börjar per omgående.

– Hade vi tagit flyget hade vi fått sova kvar där uppe, men nu kör vi hem runt klockan 22 i kväll och är väl hemma under söndagseftermiddagen, säger Glenn Petersson.

”Det här säger något om oss RBK-supportrar”

Totalt kommer det bli runt 270 mil i minibussen för de hängivna supportrarna – fyra av dem kommer turas om att köra.

– Det är två som inte har körkort. Själva äventyret tror jag säger något om oss Röglesupportrar, vi är hängivna och ställer upp. Som Röglesupporter pratar man inte emot klubben, hur dåliga vi än är, säger Glenn Petersson.

Flaggan är med på färden mot Skellefteå. Foto: privat

Förväntningarna på laget är höga den här säsongen och klubben har värvat en rad namnkunniga spelare.

– Vi har ett starkt lag och det finns mycket glädje inom klubben. Jag tror det kommer gå bra för oss i år, det blir minst kvartsfinal.

Det skulle ju vara rekordbra i så fall.

– Jag tycker vi förtjänar det. Förra säsongen var vi det näst bästa laget efter jul, jag hoppas vi håller i det den här säsongen, säger Glenn Petersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.