Bilder från tillslaget som visar felaktigt märkt tobak. Foto: Söderåsens miljöförbund

Tillslag mot livsmedelsbutiker – förbjuds sälja tobaksprodukter

Uppdaterad
Publicerad

Söderåsens miljöförbund har gjort tillslag mot tre livsmedelsbutiker i Bjuv, Klippan och Perstorp. Aktionen gjordes efter uppgifter om illegal tobakshantering. En av butikerna ska enligt polisen ha sålt tobak till minderåriga vid flera tillfällen.

Butiken i Perstorp straffas med ett förbud i tre månader att sälja tobaksprodukter. Minderåriga ska ha köpt tobak i butiken.

– Det är inte första gången butiken ertappas med att sälja tobaksvaror till minderåriga och vi har därför beslutat att förbjuda butiken att sälja tobak i tre månader, säger Malin Pommer  chef för avdelning livsmedel och åldersbegränsade varor på Söderåsens miljöförbund.

Illegal tobak

I de två andra butikerna fann inspektörerna felmärkt tobak och illegal tobak undangömd. En del av den illegala tobaken omhändertogs av miljöförbundet. De butikerna hotas med vite om problemen kvarstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.