– Vi har fått information om det här de senaste dagarna och väntar på ett besked när som helst, säger han.
Ljungbyhed Park, som utgörs av det gamla F5-området, ägs av Peab och avtalet tecknas direkt mellan bolaget och Migrationsverket. Här har tidigare varit planer på ett flyktingboende, men då ansågs inte lokalerna hålla måttet.
För att driva ett transitboende ställs dock inte samma krav från räddningstjänsten och miljökontoret, de boende ska vistas där maximalt en vecka.
– Vi ser positivt på det här, det är ett bra nyttjande av Ljungbyhed Park och det är bra för Ljungbyheds samhälle. Det gynnar den lokala servicen och skapar arbetstillfällen, säger Hans-Åke Lindvall.
Kommunens delar gärna ansvaret för informationen om det här, men ser också att de kan hjälpa till på annat sätt.
– Vi skulle exempelvis kunna gå in och organisera frivillighjälp. Ofta har de nyanlända inte med sig mer än kläderna de har på kroppen, säger Hans-Åke Lindvall.
Migrationsverket: Vi för dialoger
Migrationsverket bekräftar att Peab är en möjlig samarbetspartner för ett transitboende.
– Vi för dialoger kring detta med flera leverantörer, varav Peab är en. Men ingenting är klart ännu, säger Frederik Abbemo, kommunikatör på Migrationsverket.
Migrationsverket har också haft kontakt med länsstyrelsen som i sin tur pratat med kommunerna om möjligheter till tillfälliga boenden. Höganäs kommun har exempelvis svarat att de med kort varsel kan iordningställa en före detta förskola till maximalt 30 personer.
– Vi kan ge alla som kommer boende just nu, men om två-tre veckor kanske situationen ser helt annorlunda ut, säger Frederik Abbemo.